“Αν δεν τα καταφέρει ο Σαμαράς, η Δημοκρατία θα έχει κακό τέλος”

Το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά πλέκει ο επίτιμος πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) και πολιτικών συμμάχων των Χριστιανοδημοκρατών του CDU Έντμουντ Στόιμπερ, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Muenchner Merkur».

“Έχουμε αφήσω πίσω μας τα πιο δύσκολα, και σήμερα η Ελλάδα προσπαθεί πραγματικά. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός

από τότε που η Μέρκελ και ο Σαρκοζί επίμονα, επί ώρες, μιλούσαν στον σημερινό πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να στηρίξει επιτέλους το πρόγραμμα εξυγίανσης της τότε κυβέρνησης. Δόξα τω Θεώ, εκείνος έκανε στροφή. Η Ελλάδα, τώρα, προσπαθεί πραγματικά. Είτε ο Σαμαράς θα τα καταφέρει, είτε η ελληνική Δημοκρατία θα έχει κακό τέλος», σχολιάζει ο Έντμουντ Στόιμπερ.

Ο Γερμανός πολιτικός ήταν υποψήφιος Καγκελάριος το 2002 απέναντι στον Γκέρχαρντ Σρέντερ του SPD, δεν κατάφερε ωστόσο να επικρατήσει, λόγω και των σφαλμάτων στα οποία υπέπεσε κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου όπου τα πάντα κρίθηκαν από τις… πλημμύρες, και την άμεση αντίδραση του Σρέντερ.

Έτσι, μετά τις εκλογές, η Άνγκελα Μέρκελ βρήκε το ηθικό πάτημα να απαιτήσει να παραμεριστεί ο Στόιμπερ, και η ηγεσία της Κεντροδεξιάς στη Γερμανία να περάσει στα χέρια της ίδιας, που ήταν άλλωστε και η επικεφαλής του CDU, δηλαδή του “μεγάλου κόμματος’, σε σχέση με το μικρό CSU του Έντμουντ Στόιμπερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα