Αναπτυξιακές «ενέσεις» προανήγγειλε ο Ραχόι

Με την ισπανική οικονομία να βυθίζεται στην ανεργία και την ύφεση, ο Πρωθυπουργός της χώρας Mariano Rajoy ήταν αναγκασμένος να αντιδράσει. Πόσο μάλλον, όταν τα στοιχεία που βγήκαν στο φως σήμερα για την επιδεινούμενη ύφεση ήταν σχεδόν δραματικά.

Και πράγματι, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της Guardian, ο Ισπανός Πρωθυπουργός ανέφερε σήμερα στο κοινοβούλιο της χώρας ότι θα ανακοινώσει σύντομα φρέσκα μέτρα για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας. Όπως διευκρίνισε,

τα μέτρα αυτά θα αφορούν κυρίως στην επιχειρηματικότητα. Φορολογικές ελαφρύνσεις για νέους επιχειρηματίες αναμένεται να είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της ανακοίνωσης που προβλέπεται ότι θα δημοσιοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση Rajoy εξακολουθεί να δηλώνει προσηλωμένη στη συνταγή της λιτότητας, με σκοπό την μείωση του ελλείμματος.

Θυμίζουμε ότι ο αρμόδιος Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Olli Rehn, άφησε να εννοηθεί χθες ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της ισπανικής οικονομίας για το 2013, βάσει του οποίου σχεδιάζεται μείωση του ελλείμματος στο 4,5% του ΑΕΠ, είναι πιθανό να χαλαρώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα