Ανησυχητική αύξηση των υπνωτικών χαπιών λόγω… κρίσης!

Οι βασανιστικές σκέψεις γύρω από τα οικονομικά προβλήματα που μας απασχολούν, μας έχουν κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας… καθώς τα πολλά χρέη φέρνουν κακό ύπνο.

Στο διεθνές συνέδριο νευρολογίας που πραγματοποιήθηκε στο Κάσελ της Γερμανίας, έγινε γνωστό ότι τα προβλήματα αϋπνίας είναι συνδεδεμένα με τον φόβο και την κατάθλιψη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ενώ έχουν αυξηθεί κατά 20% τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς νευρολόγους έχει σημειωθεί ανησυχητική αύξηση στη λήψη υπνωτικών φαρμάκων τόσο που αγγίζει τα όρια της κατάχρησης!

Μπορεί ακριβή στοιχεία

για την Ελλάδα δεν υπάρχουν ακόμη, ωστόσο οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διπλασιασμό στις πωλήσεις υπνωτικών χαπιών από τα φαρμακεία, με ή χωρίς συνταγή γιατρού.

Αν και οι οδηγίες από τους ευρωπαϊκούς ιατρικούς συλλόγους, σε ότι αφορά την συνταγογράφηση των υπνωτικών χαπιών, είναι πάρα πολύ αυστηρές, λόγω των διαταραχών του ύπνου που έχει επιφέρει η οικονομική δυσπραγία σε εκατομμύρια Ευρωπαίους, οι συνταγές για υπνωτικά χάπια δίνονται όλο και πιο εύκολα.

Παρόλα αυτά οι ειδικοί «υπνολόγοι» επισημαίνουν ότι αν οι αϋπνίες οφείλονται σε καθημερινά οικονομικά προβλήματα καλό είναι πριν από την λήψη κάποιου υπνωτικού χαπιού να ακολουθήσει η «υγιεινή του ύπνου», που έχει υπολογιστεί ότι λύνει τα προβλήματα των διαταραχών στο 90%.

Η μέθοδος αυτή προβλέπει ότι στο υπνοδωμάτιο πρέπει να υπάρχει απόλυτη ησυχία, να μην υπάρχει ούτε καν ρολόι και να επικρατεί απόλυτο σκοτάδι. Επιπλέον, θα πρέπει να πέφτουμε νωρίς για ύπνο, αφού πρώτα κάνουμε λίγη ελαφριά γυμναστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα