Αντίδραση γιατρών στην αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

Με αφορμή πρόθεση της Χρυσής Αυγής για τη διενέργεια πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας, «μόνο για Έλληνες», η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, «για την προστασία της ιερής πράξης της αιμοδοσίας από τον επιχειρούμενο διασυρμό» όπως αναφέρει.

Η ΟΕΝΓΕ και καλεί τις δημόσιες

υπηρεσίες αιμοδοσίας , να τηρήσουν τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και να αρνηθούν ρητά κάθε αιμοληψία ή συνεργασία που οδηγεί στη σπίλωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, μετατρέποντάς την από πράξη αλληλεγγύης σε μέσον προβολής της μισαλλοδοξίας, ενώ τονίζει: «Ως γιατροί θεωρούμε αποκρουστικό να εντάσσεται η εθελοντική αιμοδοσία στη λογική της διάκρισης, του ρατσιστικού διαχωρισμού και της εκστρατείας μίσους της «Χρυσής Αυγής».

«Το αίμα δεν έχει εθνική ή φυλετική σύνθεση», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, προσθέτοντας ότι «οι φιάλες που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας χορηγούνται με αποκλειστικά ιατρικά κριτήρια σε όσους έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος. Παραπλανά χυδαία την κοινή γνώμη όποιος προπαγανδίζει ή αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει δυνατότητα διακρίσεων στο αίμα που συλλέγεται σε οποιαδήποτε αιμοδοσία. Το απεχθέστερο όμως είναι ότι χύνει ρατσιστικό δηλητήριο».

Για να μην μετατραπεί η διεξαγωγή της Αιμοδοσίας σε «φιέστα εθνικής και φυλετικής καθαρότητας», από την Χρυσή Αυγή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλεί τα Σωματεία να είναι σε ετοιμότητα και να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να τηρηθούν με αυστηρότητα όλες οι προϋποθέσεις που ορίζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα