Απαγόρευση της αλιείας στη λίμνη Βόλβη

Προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα λαθραλιείας, στην περίοδο αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών, η λίμνη Βόλβη για δύο μήνες τίθεται υπό περιφρούρηση.

Το χρονικό αυτό διάστημα απαγορεύεται στην λίμνη να υπάρχουν βάρκες ενώ μπορούν να αφεθούν σκάφη μόνο στις «σκάλες» και σε απόσταση τουλάχιστον 30 μέτρων από την όχθη. Μάλιστα στους παραβάτες του νόμου θα επιβάλλονται κυρώσεις από τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής.

Στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης για απαγόρευση της αλιείας του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης

Γεώργιου Τσαμασλή, πραγματοποιήθηκε το πρωί σύσκεψη για την ενημέρωση και συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων. Όπως αποφασίστηκε, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα καταρτιστεί από το τμήμα Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων Λαγκαδά της περιφέρειας ο σχετικός κατάλογος με τα στοιχεία των εθελοντών που θα συμμετέχουν στις ομάδες φύλαξης της λίμνης, ο οποίος θα κοινοποιηθεί στις αστυνομικές αρχές.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο δημιουργίας μικτού κλιμακίου επιθεώρησης της λίμνης, για τη σύσταση του οποίου θα αποφασίσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι η αλιεία απαγορεύεται μέχρι την απόσταση των 3000 μέτρων από την εκβολή στη λίμνη Βόλβη και στο Ρήχιο ποταμό, από σήμερα μέχρι τις 24 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα