Απέναντι στον Μόρσι ο Ελ Μπαραντέι

Η εμβληματική φυσιογνωμία του Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, απόλυτα οικεία στους Αιγύπτιους αλλά και τη διεθνή κοινότητα, φαίνεται να… σεγνιανίζει με αυξανόμενη πλέον ένταση ως αντίπαλο δέος στον Πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και το καθεστώς των Αδελφών Μουσουλμάνων, που διαδέχτηκε στο Κάιρο το καθεστώς Μουμπάρακ.

Μετά και την ανακοίνωση της διενέργειας βουλευτικών εκλογών, τις οποίες ωστόσο η αντιπολίτευση της Αιγύπτου

θεωρεί εκ των προτέρων… πειραγμένες, ο Ελ Μπαραντέι κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να μποϊκοτάρουν την εκλογική αναμέτρηση.

Οδηγεί έτσι στα άκρα τη σύγκρουση με τον Μοχάμεντ Μόρσι, και για τους πλέον… υποψιασμένους, έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τη διεθνή κοινότητα ότι θα υποστηριχτεί, σε ένα δυνητικό βήμα μπροστά.

Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι είχε διστάσει μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ να διεκδικήσει να είναι εκείνος που θα διαδεχόταν τον “Φαραώ”, μετά τα γεγονότα των τελευταίων μηνών ωστόσο, που δείχνουν ότι η Αραβική Άνοιξη… πέρασε και δεν ακούμπησε από την Αίγυπτο, ευνοώντας μονάχα την αναρρίχηση των Αδελφών Μουσουλμάνων στην εξουσία, πολλοί πολίτες στρέφονται στον Ελ Μπαραντέι, ζητώντας του να ηγηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα