Από την… περιέργεια του Κολόμβου, στη γέννηση της (μόνης) υπερδύναμης

Η… περιέργεια ενός εξερευνητή, οδήγησε στην ανακάλυψη ενός έθνους, που επρόκειτο να εξελιχθεί στη μόνη πραγματική υπερδύναμη της ανθρωπότητας, στις μέρες μας.

Από την εποχή που ο Χριστόφορος Κολόμβος ξεκινούσε για να ανακαλύψει… κατά λάθος την Αμερική, μέχρι τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, που διάβασε σαν σήμερα, στις 4 Ιουλίου του 1776, ο Τόμας Τζέφερσον, πέρασε φυσικά… πολύς καιρός.

Αυτό που δεν άλλαξε είναι η δυνατότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να παρεμβαίνουν καθοριστικά στη διαμόρφωση της τρέχουσας πραγματικότητας

στην πλανήτη. Να επηρεάζουν την καθημερινότητα της ανθρωπότητας. Να καθορίζουν τις εξελίξεις.

Στην Ελλάδα, πολλές γενιές γαλουχήθηκαν με αντιαμερικανικό… σανό. Μάθαμε να μισούμε αυτό που δεν καταλαβαίναμε.Ίσως επειδή έτσι είναι πάντα πιο εύκολα.

Στην πραγματικότητα, ποιός μπορεί να κατηγορήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για το γεγονός ότι είναι η παγκόσμια σταθερά; Τη… δουλειά τους κάνουν. Αν όλοι είχαμε προσαρμοστεί στα πραγματικά δεδομένα, ίσως να ήταν περισσότερο εύκολο για όλους μας να συμβιώσουμε. Και να πάμε τα έθνη μας πιο μακριά.

The post Από την… περιέργεια του Κολόμβου, στη γέννηση της (μόνης) υπερδύναμης appeared first on Υστερόγραφα | Η ανάλυση της Είδησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα