Απολύσεις στο δημόσιο συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Λίγο πριν τις 17.00, μετά δηλαδή από σχεδόν 3 1/2 ώρες συνεδρίασης, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για τις απολύσεις στο δημόσιο, που τέθηκαν μετ’ επιτάσεως

στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, μετά και την ευθεία σύνδεση που έγινε στο χθεσινό Eurogroup, μεταξύ εκταμίευσης της δόσης και απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.

Στις δηλώσεις τους ο Φώτης Κουβέλης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσαν το στίγμα της συζήτησης που προηγήθηκε, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να είναι περισσότερο αποκαλυπτικός, και ουσιαστικά να θέτει το πλαίσιο των εξελίξεων από εδώ και στο εξής.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε ο κ. Βενιζέλος, η συμφωνία με την τρόικα για το θέμα αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, εντός των επόμενων 24 ωρών, ενώ έδειξε την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο σε μια σειρά από υπαλλήλους, μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης, εθελούσιας εξόδου και κινητικότητας. Καθώς φυσικά και Πειθαρχικών Συμβουλίων, που θα εγκρίνουν τις απολύσεις όσων επίορκων βρεθούν μπροστά τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία προβλέπει την απομάκρυνση 4.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2013, και άλλων 11.000 το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα