Άρωμα γάμου…

Η όλη διαδικασία ενός γάμου έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Προετοιμασία για την τελετή, στέφανα, προσκλητήρια, μπουμπουνιέρες, ανθοπωλεία και από εκεί και έπειτα ότι έχει στο μυαλό ο καθένας και ανάλογα με το …βαλάντιο που διαθέτει. Το ζευγάρι τρέχει να προλάβει τις ημερομηνίες, αγχώνεται, κοπιάζει. Μαζί του όλοι οι εμπλεκόμενοι. Ο στόχος όμως και η επιδίωξη για το τελικό αποτέλεσμα προσδίδει μία χαρούμενη νότα. Αντισταθμίζει την κούραση και επιβραβεύει.

Ανήμερα του γάμου, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, την ώρα της τελετής και αργότερα, αν ακολουθεί γλέντι, το ζευγάρι

βιώνει μια από τις σημαδιακές μέρες στη ζωή του. Ο βαθμός και η ένταση που θα τη ζήσει εξαρτάται αποκλειστικά στο ίδιο. Γαμπρός και νύφη δεν πρέπει να επιτρέψουν σε τίποτα, και σε κανέναν, να χαλάσει αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές. Είναι σε θέση να το κάνουν. Περνάει από το χέρι τους. Στις επόμενες μέρες είναι που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν τα μεγαλύτερα. Τα σπουδαιότερα. Γεγονότα που ξεπερνούν τα όρια αρμοδιότητάς τους.

Ενωμένοι και δυνατοί, οφείλουν να μπουν στην παλέστρα της ζωής, αποφασισμένοι να επιτύχουν. Με αμοιβαία κατανόηση, σύμπνοια, συνοχή και συντονισμό να προσπαθούν να κερδίσουν κάθε μάχη. Στην αρχή μερικά πράγματα μπορεί να τους φαίνονται βουνό ή άλλα να επιλύονται πολύ εύκολα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βρουν τα πατήματά τους, το ρυθμό τους, και να αναπτύξουν μηχανισμούς πρόληψης ή δράσης. Ακόμη και απέναντι σε ένα απρόβλεπτο συμβάν, να αντιδρούν με τον καλύτερο τρόπο. Ψύχραιμα και μεθοδικά. Πηγή άντλησης πρηροφοριών μπορεί να είναι το στενό περιβάλλον συγγενών και φίλων, ωστόσο πάντα πρέπει να φιλτράρουν τις όποιες «εισροές» και να τις μετατρέπουν στις δικές τους, προσαρμομένες ανάλογα, εκροές. Τις καταλληλότερες για κάθε περίσταση.

Η οικογένεια είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, πολύ σημαντικό και κρίσιμο. Οι Έλληνες το γνωρίζουμε. Όσο και αν στις μέρες μας πολλοί το έχουν αντιμετωπίσει χαλαρά, μέσα στην ελληνική κοινωνία παραμένει ένας από τους πιο ισχυρούς δεσμούς. Είναι άλλωστε μια δημιουργία. Ένα νέο ξεκίνημα. Αν του αποδώσεις την προσοχή που απαιτείται οι ανταμοιβές που θα λάβεις δεν έχουν μετρήσιμα στοιχεία. Δεν περιγράφονται με λόγια.

Υ.Γ.: Το ανησυχητικό φαινόμενο στις μέρες μας να έχουν αυξηθεί οι πολιτικοί γάμοι και πολλά ζευγάρια να αδυνατούν να πραγματοποιήσουν έναν ελληνικό παραδοσιακό γάμο (εκκλησιαστική τελετή, γλέντι κλπ), όπως θα τον ήθέλαν ή τον ονειρεύονταν, λόγω της οικονομικής κατάστασης είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Σίγουρα δεν φταίνε οι ίδιοι. Πάντως υπάρχουν ευκαιρίες που ο καθένας οφείλει να διερευνήσει και να σχεδιάσει την όλη διαδικασία με μεράκι, γνωρίζοντας πως η επιτυχία και η καλαισθησία δεν μετριέται πάντα με τα ακριβά γούστα. Η προσωπική πινελιά και η αγάπη για αυτό που κάνεις δίνει το κάτι παραπάνω. Αυτό που κάνει τη διαφορά!

Keywords
Τυχαία Θέματα