Άσαντ: Μόνο με εισβολή θα με ανατρέψουν

Πολιτικά δικαιωμένος από τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι, που ήρθε μερικές μέρες την… παρολίγον ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της Συρίας αναφέρθηκε σε εκείνους που ήθελαν την ανατροπή του, αλλά και τις προοπτικές που διαμορφώνονται πλέον για τη Δαμασκό.

“Αντέξαμε τα πάντα. Κερδίζουμε τη μάχη, σε αυτόν τον εμφύλιο πόλεμο, και ο μόνος τρόπος για να ανατραπεί η κυβέρνησή μας θα ήταν μετά από μια στρατιωτική εισβολή των ξένων δυνάμεων. Κάτι που δεν το θεωρώ πιθανό.

Ο

στόχος των ανταρτών ήταν να επιφέρουν ένα καίριο πλήγμα στις υποδομές και την παραγωγή της Συρίας. Να δημιουργήσουν πρόβλημα στην οικονομία, να προκαλέσουν χάος στην κοινωνία, και να μετατρέψουν τη Συρία σε ένα έθνος που θα έχει χρεοκοπήσει.

Καταφέραμε να αποφύγουμε όλα τα παραπάνω. Χρησιμοποίησαν όλα τα υλικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά μέσα για να μας ανατρέψουν. Τους μένει μόνο η στρατιωτική επέμβαση. Οι περισσότερες χώρες όμως έχουν αντιρρήσεις και ενστάσεις, και δεν θα τους επιτρέψουν να το κάνουν”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα