Άσμουσεν: Τα δύσκολα για την Ελλάδα έρχονται!

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jörg Asmussen, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, εκτιμά ότι τα δύσκολα για την Ελλάδα βρίσκονται ακόμα μπροστά της.

Ο Γερμανός τραπεζίτης κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του μέλους του ΔΣ της ΕΚΤ,

Γιώργου Προβόπουλου, στους Financial Times, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι τα χειρότερα πέρασαν. Μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι».

Η άποψη του Jörg Asmussen είναι όμως εντελώς διαφορετική, αφού εμφανίζεται ιδιαίτερα σκεπτικός γύρω από την δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας:

«Στην Ελλάδα η κατάσταση έχει ως εξής: Έχει τρέξει ήδη τα δύο τρίτα του Μαραθωνίου. Αλλά όλοι ξέρουν, ότι τότε, όταν κανείς τρέχει Μαραθώνιο, το δυσκολότερο κομμάτι βρίσκεται ακόμα μπροστά του».

Ο Asmussen δεν μπορεί να παραγνωρίσει, όπως λέει, το γεγονός ότι η χώρα μας έχει χάσει περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ της από την έναρξη της κρίσης και το σχολιάζει ως εξής:

«Κάτι τέτοιο το παρατηρήσαμε τελευταία σε μερικές χώρες που μετασχηματίζονταν όταν έπεσε το Σιδηρούν Παραπέτασμα».

Το ίδιο σκεπτικός εμφανίζεται και για την Ισπανία, εντοπίζοντας, παρά τις προόδους, το πρόβλημα στα δημοσιονομικά των τοπικών κυβερνήσεων και ειδικότερα στον τομέα της υγείας.

Τέλος, τον μεγαλύτερο έπαινο του Asmussen αποσπά η Πορτογαλία, η οποία, όπως ισχυρίζεται, «τα έκανε όλα σωστά», όμως κρίνει ότι και τα δικά της δημοσιονομικά είναι δύσκολο να εξυγιανθούν, αφού η οικονομία της βρίσκεται σε ύφεση».

Keywords
Τυχαία Θέματα