Αβραμόπουλος: To εθνικό συμφέρον και η απόφαση για το τζαμί

Την απόφαση για την ίδρυση τεμένους στην Αθήνα την προσδιορίζει το καλώς νοούμενο εθνικό συμφέρον, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών σε έγγραφη απάντησή του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Στην απάντησή του ο κ. Αβραμόπουλος

ενημερώνει ότι δεν προβλέπεται η κατασκευή μιναρέ στο τζαμί του Βοτανικού, ώστε να υφίσταται αρμονία με τον γύρω χώρο. Το μουσουλμανικό τέμενος θα είναι χωρητικότητας 350 ατόμων και θα διαμορφωθεί σε κτίριο παλαιάς βάσης του Ναυτικού, το οποίο θα ανακατασκευαστεί, ενώ θα δημιουργηθούν υποστηρικτικοί χώροι, κυρίως υγιεινής, σε υφιστάμενα κτίρια. Αρμόδιο για την κατασκευή του έργου, διευκρινίζει, είναι το υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«Το θέμα της ανέγερσης τεμένους απασχολεί, επί μακρόν, τα όργανα της Πολιτείας, προκειμένου να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τη διατήρηση της εσωτερικής ισορροπίας και ασφάλειας. Παράλληλα, αποτελεί πάγιο αίτημα των διαβιούντων στην Ελλάδα μουσουλμάνων», αναφέρει στο έγγραφό του ο υπουργός.

Καταλήγοντας ο κ. Αβραμόπουλος προσθέτει: «Η κυβέρνηση, με διαφάνεια προβαίνει σε κινήσεις που μπορούν να ελεγχθούν από όλους και δεν ετεροπροσδιορίζονται από σκοπιμότητες».

Keywords
Τυχαία Θέματα