Μπανγκλαντές: Χιλιάδες εργάτες στους δρόμους

Περίπου 15.000 εργάτες, σύμφωνα με τα διεθνή δίκτυα, είναι οι εργάτες στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας στο Μπανγκλαντές που κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους ζητώντας να επιβληθεί η θανατική ποινή στον ιδιοκτήτη του εργοστασίου που κατέρρευσε την περασμένη Τετάρτη στα περίχωρα της Ντάκα, οδηγώντας στο θάνατο τουλάχιστον 381 ανθρώπους. Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Private Independentμετέδωσε πως οι διαδηλωτές στην διαδρομή που ακολούθησαν πυρπόλησαν αυτοκίνητα και η αστυνομία απάντησε με

σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα.

Εν τω μεταξύ, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια του κτιρίου, αλλά οι αρχές εκτιμούν πως δεν υπάρχουν ελπίδες να βρεθούν επιζώντες.

Οι υπεύθυνοι των 4.5000 βιοτεχνιών ετοίμων ενδυμάτων της χώρας κήρυξαν το Σαββατοκύριακο αργία, με σκοπό να κατευνάσουν την οργή των εργαζομένων. Η συγκεκριμένη τραγωδία είναι η χειρότερη στη βιομηχανική ιστορία του Μπανγκλαντές, μιας χώρας δηλαδή που στηρίζει σημαντικό μέρος της οικονομίας της στην κατασκευή ετοίμων ενδυμάτων.

Το δυστύχημα αναζωπύρωσε την πολεμική για τις συνθήκες εργασίας στον τομέα αυτό, στον οποίο εργάζονται κυρίως γυναίκες με μηνιαίο μισθό κατώτερο των 40 δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα