Μπεγλίτης: Πολιτικά ανισόρροπη η κυβέρνηση Σαμαρά

Κριτική στον Αντώνη Σαμαρά ασκεί ο Πάνος Μπεγλίτης, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην “Εφημερίδα των Συντακτών”. Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και στέλεχος σήμερα του υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζει ότι η κρίση την οποία βιώνει η Ελλάδα

δεν πρέπει να εμποδίσει τη στενή παρακολούθηση και την ανάλυση των νέων δεδομένων, ώστε αυτά να συμπεριληφθούν σε μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική, η επαναδιατύπωση της οποίας είναι απόλυτη προτεραιότητα.

“Θα πρέπει να συζητήσουμε και πάλι τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και τις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων. Αν θέλουμε, και το ΠΑΣΟΚ θέλει, να είναι η κυβέρνηση μακράς πνοής θα πρέπει η όλη συνεργασία να επανατοποθετηθεί σε νέες, πιο ειλικρινείς και στέρεες βάσεις. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση εμφάνισε έντονη πολιτική ανισορροπία και δεν λειτούργησε με βάση την αρχή της πολιτικής ισοτιμίας των κομμάτων που τη συγκρότησαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υπερσυγκέντρωση των εξουσιών στου Μαξίμου, την απαξίωση των θεσμικών οργάνων της κυβέρνησης, όπως είναι το υπουργικό συμβούλιο, και την αδυναμία συνεργατικής πολιτικής ώσμωσης”, δήλωσε με νόημα ο Πάνος Μπεγλίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα