Χέιγκελ: Θα σταματήσουμε το Ιράν

Την αρχή έκανε ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα όταν επισκέφτηκε το Ισραήλ, για να ακολουθήσει ο Τζον Κέρι, και σήμερα ο Τσακ Χέιγκελ. Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Τελ Αβίβ, και στη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους προσπάθησε να… διορθώσει τη θέση την οποία είχε διατυπώσει στο παρελθόν, ότι το Ισραήλ θα πρέπει να αποφασίσει μόνο του, πότε θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη κατά του Ιράν. Χωρίς τις… ΗΠΑ, εννοούσε.

Αυτή

τη φορά, ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου επεσήμανε ότι το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στο Ιράν, προσθέτοντας ότι το Τελ Αβίβ και η Ουάσινγκτον έχει κοινή θεώηρηση της απειλής που συνιστά η Τεχεράνη και το πυρηνικό πρόγραμμά της.

Ο Τσακ Χέιγκελ υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα κάνουν αυτό που χρειάζεται για να σταματήσουν το Ιράν, πριν η Τεχεράνη αποκτήσει πυρηνικά όπλα, διέγνωσε ωστόσο διαφορετική προσέγγιση των δυο χωρών ως προς το αν οι Φρουροί της Επανάστασης βρίσκονται πράγματι… καθ΄οδόν προς την πυρηνική τεχνολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα