Χιονοθύελλα στη Νέα Υόρκη (live video)

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι πολιτείες στις βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ λόγω της σφοδρότατης χιονοθύελλας που αναμένεται να τις πλήξει, με το χιόνι να εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει το 1 μέτρο.

Προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Μειν εξέδωσαν οι αμερικανικές αρχές, ενώ ήδη έχουν ακυρωθεί τουλάχιστον 4 χιλιάδες πτήσεις, σχολεία

έχουν κλείσει και οι συγκοινωνίες διακόπτονται.

Ο Ντέιβιντ Πάτρικ, κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που απαγορεύει την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους για να κρατήσει τους κατοίκους ασφαλείς και δώσει τα περιθώρια στα οχήματα έκτακτης ανάγκης να δράσουν. Οι παραβάτες της απαγόρευσης μπορούν να τιμωρηθούν με ένα χρόνο φυλακή και πρόστιμο 500 δολαρίων.

Ο Λίνκολν Τσάφι, κυβερνήτης της πολιτείας του Ρόουντ Άϊλαντ έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή, ενώ προειδοποίησε τους κατοίκους ότι θα πρέπει να λάβουν “ιδιαίτερη προσοχή” κατά τη διάρκεια της καταιγίδας. Προέτρεψε τους ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους, και τους ευχήθηκε καλή τύχη.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Keywords
Τυχαία Θέματα