Χριστουγεννιάτικα γκράφιτι στο κέντρο της πόλης

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου καλλιτέχνες θα στολίσουν με χριστουγεννιάτικα γκράφιτι όλες τις εγκαταλελειμμένες επιφάνειες (καταστήματα άδεια, κτίρια εγκαταλελειμμένα) που βρίσκονται στους δρόμους γύρω από την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Τα γκράφιτι θα έχουν ως θέμα τα Χριστούγεννα και θα αφαιρεθούν από τους τοίχους μετά το πέρας των εορτών.

Η δράση διοργανώνεται στα πλαίσια της δράσης «Αναδομώντας την εικόνα της πόλης»,

από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Γλαύκα», η οποία δημιουργήθηκε πρόσφατα με στόχο την ανάδειξη, προβολή και αποκατάσταση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας, της ιστορικής ταυτότητας, της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας και εν γένει του ιστορικού προσώπου της Αθήνας ως κέντρου επιχειρηματικότητας και πολιτισμού από την αρχαιότητα έως σήμερα. Μετά το τέλος της εργασίας θα ακολουθήσει Graffiti Party στο Trhoubi (πλ. Αγ. Ειρήνης), στις 6:00 μ. μ.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κόντη, φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών και συμμετέχοντα καλλιτέχνη: «Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, η παρέμβαση στο μονότονο αστικό τοπίο και σε συνδυασμό με τον ερχομό των Χριστουγέννων, η προσπάθεια να δώσουμε μια πιο εύθυμη εικόνα. Τέλος, θεωρούμε ότι τα εικαστικά και οι τέχνες, μπορούν να είναι από όλους για όλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα