“Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν νεκρό Άραβα”!

«Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν νεκρό Άραβα» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ένας Ισραηλινός στρατιώτης, το δεύτερο μέλος του IDF (Αμυντικές Δυνάμεις Ισραήλ) που δημοσιεύει έντονα αντι-Αραβικά συναισθήματα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μέσα στον τελευταίο μήνα.
«Οι Άραβες είναι ο καρκίνος αυτής της χώρας και πρέπει να αντιμετωπιστούν», έγραψε ο στρατιω΄της, μέλος της ταξιαρχίας Golani του IDF. Ο στρατιώτης αναφέρθηκε επίσης σε ατύχημα με λεωφορείο στην Ιορδανία την προηγούμενη εβδομάδα, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους

πολλοί Παλαιστίνιοι. «Χαίρομαι που πέθαναν Άραβες», έγραψε. «Θα είμαι ευτυχής αν δεν μείνει ούτε ένας Άραβας εδώ, και λυπάμαι που σκοτώθηκαν μόνο 14».
Τον Φεβρουάριο, ένας άλλος στρατιώτης δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφία που απεικόνιζε ένα Παλαιστίνιο αγόρι να βρίσκεται μέσα στο στόχο του όπλου ενός ελεύθερου σκοπευτή. Και στις δύο περιπτώσεις, ο εκπρόσωπος του Στρατού Γεν.Ταξ. Yoav Mordechai απέστειλε γράμμα στους Διοικητές ζητώντας καλύτερη παρακολούθηση των στρατιωτών τους και της δραστηριότητάς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Γραφείο του Εκπροσώπου του IDF είπε πως ο στρατιώτης που έκανε τα αντι-Αραβικά σχόλια εκλήθη σε απολογία από τον Διοικητή του τάγματός του. Στη συνέχεια έσβησε τη φωτογραφία.
«Το IDF λυπάται για τα σχόλια του στρατιώτη, που δεν είναι σύμφωνα με το πνεύμα και τις αξίες μας», ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα