Διάδοχος του Κουβέλη η… Άννα;

Η παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου στο πάρτι που διοργάνωσε για την ονομαστική γιορτή του στην Ελληνοαμερικανική Ένωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέας Παπαδόπουλος, και το… ζεϊμπέκικο που χόρεψε, αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού στις παραπολιτικές στήλες των εφημερίδων.

Η άλλοτε “εκλεκτή” του Κώστα Σημίτη για να κληρονομήσει το εκσυγχρονιστικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ, η οποία έκανε… σημειωτόν δυο φορές στη διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος, για να βρίσκεται τελικά σήμερα εκτός Βουλής

και να προβληματίζεται για τις επόμενες πολιτικές κινήσεις της, αποτελεί κεντρικό πρόσωπο σε όλες τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Η παρουσία της στη μάζωξη της ΔΗΜΑΡ λοιπόν, έκανε πολλούς να φανταστούν και να διατυπώσουν ανοιχτά σενάρια περί μελλοντικής προσχώρησής της στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Κάποιοι, περισσότερο… τολμηροί δεν δίστασαν να διατυπώσουν την εκτίμηση ότι η Άννα Διαμαντοπούλου θα μπορούσε να διαδεχτεί τον Φώτη Κουβέλη στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, με φόντο έτερα σενάρια που θέλουν τον τρίτο κυβερνητικό εταίρο της κυβέρνησης Σαμαρά να προωθείται στην Προεδρία της Δημοκρατίας μετά τη λήξη της θητείας του Κάρολου Παπούλια, ως “ο πρώτος Πρόεδρος από την Αριστερά”.

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις της με δημοσιογράφους, η Άννα Διαμαντοπούλου διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια μετακίνησής της στη Δημοκρατική Αριστερά, οι φήμες ωστόσο επιμένουν. Σε κάθε περίπτωση, η πρώην υπουργός Παιδείας παραμένει σημείο αναφοράς. Και από τις κινήσεις της θα εξαρτηθούν πολλά στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, ειδικά μετά από όσα συνέβησαν σήμερα με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα