Εύσημα Στουρνάρα στο ΔΝΤ για την αυτοκριτική του!

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην ανταποκρίτρια της Guardian στην Ελλάδα, Helena Smith, καλωσόρισε την έκθεση του ΔΝΤ σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης που εφαρμόστηκε στην

Ελλάδα το 2010.

Συγκεκριμένα, εστίασε στις αισιόδοξες προβλέψεις της έκθεσης για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα λάθη-αστοχίες των εκτιμήσεων της τρόικας:

«Είμαι αισιόδοξος. Είναι καλή έκθεση για την Ελλάδα. Είναι καλή δόση αυτοκριτικής. Μια αντικειμενική έκθεση που αναφέρει τα λάθη που έγιναν από τη διεθνή κοινότητα και από την Ελλάδα».

Ο Γιάννης Στουρνάρας προσέθεσε ότι η δική του αισιοδοξία βασίζεται εν μέρει στην πρόγνωση του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να λάβει νέο πακέτο μέτρων την περίοδο 2013-2014.

Η Guardian μεταφέρει και τον ρόλο που φέρεται να έπαιξε ο Έλληνας Υπουργός στην σύνταξη της συγκεκριμένης έκθεσης υπό την παλαιά του ιδιότητα, αναπαράγοντας το ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ, που κάνει λόγο για την τότε προτροπή του κ. Στουρνάρα προς την τρόικα να δώσει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και όχι στις περικοπές.

Keywords
Τυχαία Θέματα