Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Μουσάραφ στις εκλογές του Πακιστάν

Το δικαστήριο της πόλης Τσιτράλ στο Πακιστάν ενέκρινε τη σχετική αίτηση που είχε καταθέσει ο πρώην πρόεδρος της χώρας Περβέζ Μουσάραφ, προκειμένου να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος στους βουλευτικές εκλογές, εφόσον δεν… καταδικαστεί μέχρι τότε, για κάποια από τα αδικήματα που τον βαρύνουν, ενόσω ήταν πρόεδρος.

Η πόλη Τσιτράλ ήταν η πρώτη που ενέκρινε τη συμμετοχή του Μουσάραφ στις

εκλογές, ενώ μέχρι πρότινος είχαν αποφανθεί αρνητικά οι αρχές στο Καράτσι και το Κασούρ, την ώρα που το Ισλαμαμπάντ δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Ο Περβέζ Μουσάραφ επέστρεψε στο Πακιστάν στιε 24 Μαρτίου, μετά από τέσσερα χρόνια αυτοεξορίας στο Λονδίνο και το Ντουμπάι, προκειμένου να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαϊου. Μια αναμέτρηση που εκτιμάται ότι θα είναι η πρώτη πραγματικά δημοκρατική μετάβαση της εξουσίας στο Πακιστάν, μια χώρα η οποία έχει ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών από στρατιωτικά κινήματα και δικτατορίες.

Ο Μουσάραφ είχε ανέλθει στην εξουσία το 1999, ως στρατηγός επικεφαλής ενός αιματηρού πραξικοπήματος, και οδηγήθηκε στην απομάκρυνση από τη διακυβενρηση το 2008.

Το 2007 είχε κατηγορηθεί για ελλιπή μέτρα προστασίας, που δεν απέτρεψαν τη δολοφονια της Μπεναζίρ Μπούτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα