Εκπαιδευτικά εργαστήρια τέχνης

Εκπαιδευτικά εργαστήρια και δράσεις, παιχνίδια και ξεναγήσεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο εθνικό μουσείο σύγχρονης τέχνης (Βασ. Γεωργίου Β΄ 17 -19 & Ρηγίλλης), κατά τη διάρκεια των γιορτών. Ο εικαστικός Αλέξανδρος Γεωργίου προσκαλεί τα παιδιά και τους γονείς τους για μία περιπλάνηση μέσα και έξω από τους χώρους του μουσείου, με σταθμούς το περιστύλιο του κτιρίου, το πάρκο και το παρακείμενο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου Ρηγίλλης. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης οι επισκέπτες θα συλλέξουν υλικά με τα οποία θα δημιουργήσουν μια εφήμερη κατασκευή, με σκοπό να μοιραστούν μαζί με τον καλλιτέχνη,

τις εμπειρίες από το εικαστικό τους ταξίδι στην περιοχή. Η συνάντηση αυτή έχει προγραμματιστεί για σήμερα 22 Δεκεμβρίου και τις 5 Ιανουαρίου, στις 12 το πρωί.

Εργαστήριο κατασκευής παιχνιδιού θα πραγματοποιήσει η Έλενα Ακύλα στις 29 Δεκεμβρίου, την ίδια ώρα, με αφορμή την εγκατάσταση «ένα μέτρο» του ζωγράφου Μιχάλη Μανουσάκη, που περιλαμβάνει εκατοντάδες παιχνίδια μιας άλλης εποχής. Τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, καλούνται να ταξιδέψουν στην παιδική ηλικία των μεγάλων και να εμπνευστούν κατασκευάζοντας το δικό τους παιχνίδι.

Ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο πραγματοποιείται στις 3 Ιανουαρίου στις 12 μ.μ. βασισμένο στην εγκατάστασή «Γεωμετρία της Ζωής» της Dilek Winchester. Η καλλιτέχνης έχει γράψει σε μεταλλικές πλάκες 72 λέξεις που εκφράζουν συναισθήματα σε τρεις διαφορετικές γλώσσες. Οι φίλοι του μουσείου ηλικίας 6 έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ευρεία γκάμα των συναισθημάτων και τα δημιουργήσουν το δικό τους πρώτο βίντεο αρτ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα