Έλεγχος για νοθεία στις εκλογές της Βενεζουέλας – Επανακαταμέτρηση ζήτησε ο Καπρίλες

Στο νήμα κρίθηκε τελικά η εκλογική μάχη στη Βενεζουέλα, καθώς παρά τις δημοσκοπήσεις που του έδιναν άνετη επικράτηση απέναντι στον Ενρίκε Καπρίλες, ο διάδοχος που έχρισε ο Ούγκο Τσάβες, Νικολά Μαδούρο, κέρδισε στο νήμα, με 50,7%-49% του αντιπάλου του.

Ο Καπρίλες προχώρησε σε καταγγελία του εκλογικού αποτελέσματος, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε νοθεία για να διαστρεβλωθεί η βούληση των πολιτών της

Βενεζουέλας, και χιλιάδες οπαδοί του βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν.

Ο Νικολά Μαδούρο από την πλευρά του, μίλησε για καθαρή νίκη και ζήτησε να υπάρξει ειρήνη στη χώρα, ώστε να μπορέσει η Βενεζουέλα να βρει το δρόμο της, ταυτόχρονα όμως αποδέχτηκε το αίτημα του Ενρίκε Καπρίλες να υπάρξει έλεγχος του εκλογικού αποτελέσματος.

Ζήτησε μάλιστα από την Εθνική Επιτροπή Εκλογών να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για επανακαταμέτρηση, ώστε να μην υπάρξει αμφιβολία για το αποτελέσμα.

“Αναλαμβάνω με κουράγιο την αποστολή που μου αναθέσατε. Η μάχη συνεχίζεται”, δήλωσε ο Μαδούρο στους συγκεντρωμένους οπαδούς του, θεωρώντας… λήξαν το αποτέλεσμα, παρά τον έλεγχο για νοθεία.

Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση, ο Νικολά Μαδούρο συγκέντρωσε 7.505.338 ψήφους, και ο Ενρίκε Καπρίλες 7.270.403 ψήφους.

“Ο Μαδούρο έχασε τις εκλογές. Δεν αναγνωρίζω το αποτέλεσμα. Θα περιμένω το αποτέλεσμα του ελέγχου”, δήλωσε από την πλευρά του ο Ενρίκε Καπρίλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα