“Εμφύλιος” Βαυαρών-Μέρκελ για το ελληνικό “κούρεμα”

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, για πρώτη φορά σε συνέντευξή της στην Bild που δημοσιεύθηκε χτες, απέφυγε να αποκλείσει το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Και ο σύμμαχός της στην ένωση CDU/CSU, Πρόεδρος του CSU και Πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας, Horst Seehofer, έσπευσε με δική του συνέντευξη στην “Passauer Neue Presse” να σβήσει την φωτιά που πήγε να ανάψει απορρίπτοντας κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ένα

τέτοιο βήμα θα ήταν η «εντελώς λανθασμένη απάντηση», είπε σχετικά, μιας και, κατά την άποψή του, αυτό θα συνεπαγόταν ότι κανείς δεν θα είχε κίνητρο για λιτότητα και μεταρρυθμίσεις. Επομένως, απέκλεισε τη συνδρομή του κόμματός του σε τέτοιες αποφάσεις.

Η στάση αυτή του Seehofer ερμηνεύεται από τα γερμανικά Mέσα Mαζικής Eνημέρωσης ως κλείσιμο της πόρτας που πήγε να ανοίξει χθες από την Angela Merkel.

Η Βαυαρία συνιστά, ως γνωστόν το συντηρητικότερο, καθολικό τμήμα της ένωσης CDU/CSU, αναπόσπαστο τμήμα του κυβερνητικού σχηματισμού υπό την Καγκελάριο και, δίχως την δική της σύμπραξη, οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες δεν είναι εφικτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα