Ένα γκαλά χορού στο Badminton

Αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ πραγματοποιούν μεγάλα αστέρια του μπαλέτου της όπερας του Παρισιού τιμώντας με μεγαλοπρέπεια την συμπλήρωση των 20 χρόνων από το θάνατο του παγκοσμίου φήμης χορευτή και χορογράφου. Ένα γκαλά χορού με σημαντικές χορογραφίες που έκαναν τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ γνωστό σε ολόκληρη την υφήλιο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο θέατρο Badminton (άλσος στρατού, Γουδή) στις 19 και 20 Ιανουαρίου.

Οι κορυφαίοι

σολίστ του μπαλέτου της όπερας του Παρισιού, όλοι τους διακριθέντες σε θρυλικές χορογραφίες του Νουρέγιεφ, παρουσιάζουν μια ποικιλία έργων του κλασικού ρεπερτορίου. Ανάμεσα στα αστέρια που πρωταγωνιστούν είναι η πολυτάλαντη Agnes Letestu και ο Stephane Bullion, που ερμηνεύουν αποσπάσματα από τη «Ραϊμόντα», καθώς και το «λευκό κύκνο» από τη «λίμνη των κύκνων». Παράλληλα η Muriel Zusperreguy εμφανίζεται και απογειώνει τη δεύτερη πράξη της «Ζιζέλ», ενώ μοναδική αναμένεται να είναι οι ερμηνείες του Jose Martinez και της Ludmila Pagliero στο «mi favorita». Πρόκειται για ρόλους και χορογραφίες που εκτόξευσαν τη φήμη του Ρώσου χορογράφου και που ο ίδιος αγαπούσε ιδιαίτερα.

Το μπαλέτο της όπερας του Παρισιού είναι το παλαιότερο συγκρότημα στην ιστορία του χορού. Ο Νουρέγιεφ διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του για έξι χρόνια (1983-1989), χαρίζοντας στο μπαλέτο νέα δυναμική και κύρος. Κατά την παραμονή του, έφερε μια νέα πνοή, προσκάλεσε αρκετούς σύγχρονους χορογράφους και καθηγητές και ανέβασε πολλά αριστουργηματικά μπαλέτα.

Οι τιμές των εισιτηρίων του γκαλά κυμαίνονται από 10 έως 60 ευρώ και η προπώληση γίνεται από τα ταμεία του θεάτρου Badminton, μέσω της ιστοσελίδας viva.gr και στο τηλέφωνο 210-8840600.

Keywords
Τυχαία Θέματα