Ένταση στη Βουλή από τη Χρυσή Αυγή με “κραυγές” για τουρκόσπορους

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στη Βουλή από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την εκδήλωση στην Βουλή για την ημέρα εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.

Η αρχή έγινε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής,

Χρήστο Παππά, που αποκάλεσε «ανθέλληνες, προσκυνημένους, μνημονιακούς» συνολικά τους βουλευτές και «πράκτορες της Άγκυρας» τους μουσουλμάνους βουλευτές.

Κατηγόρησε μάλιστα τον υφυπουργό Εξωτερικών, Άκη Γεροντόπουλο, για την παρουσία του στα εγκαίνια του Μουσείου Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη όπου υπήρχαν – όπως είπε – επιγραφές που ανέγραφαν την Κωνσταντινούπολη ως «Ιστανμπούλ».

Όταν μάλιστα, βουλευτές των υπόλοιπων πτερύγων επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν, πετάχτηκε αρχικά ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης που είπε «αν σας χαλάει τραβάτε στην Ιστανμπούλ» και ο κ. Ηλίας Παναγιωτάρος που είπε για τους μουσουλμάνους βουλευτές «Δεν είναι συνάδελφοι αυτοί οι τουρκόσποροι».

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί προκάλεσαν την αντίδραση του αντιπροέδρου της βουλής Χρήστου Μαρκογιαννάκη ο οποίος απευθυνόμενος στον Χρήστο Παππά του είπε ότι έχει διαπράξει επανειλημμένα ατοπήματα.

“Φώναξτε τον φρούραρχο”, του απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και συνέχισε.

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Μαρκογιαννάκης του είπε και πάλι να συναινέσει για τη διαγραφή αυτών των χαρακτηρισμών . “Δεν συναινώ” του απάντησε ο κ. Παππάς.

“Εδώ είναι κοινοβούλιο και η ευπρέπεια και ο σεβασμός θα έπρεπε να κυριαρχούν”, τόνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης και είπε ότι αυτές οι προσβλητικές εκφράσεις θα διαγραφούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα