Έντονη αντίδραση Κυριάκου για τα περί “στρατιωτικού νόμου”

Την έντονη αντίδραση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, προκάλεσε το δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας που τον εμφάνιζε να έχει παρομοιάσει τη διαδικασία της διαθεσιμότητας-κινητικότητας στο δημόσιο με… στρατιωτικό νόμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στον διευθυντη της εφημερίδας “La Libre Belgique”, καθώς επίσης και στον πρόεδρο της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας.

Ακολουθούν τα σχετικά κείμενα:

ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «LA LIBRE BELGIQUE» FRANCIS VAN DE WOESTYNE

Κύριε διευθυντά,

Ενημερώθηκα, διαβάζοντας τη συνέντευξη που παραχώρησα στην Αγγελική Κουρούνη, (που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας την Τρίτη 29 Οκτωβρίου) υπό τον τίτλο «Το πελατειακό σύστημα τακτοποιούσε πολύ κόσμο» ότι έκανα σύγκριση της μεταρρύθμισης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης με μια «εφαρμογή του στρατιωτικού νόμου».

Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησα αυτές τις λέξεις.

Η μεταρρύθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για τη χώρα μας και για τους πολίτες. Η προσπάθειά σας να δημιουργήσετε εντυπώσεις δεν περιποιεί τιμή στην εφημερίδα σας.

Σας ζητώ να δημοσιεύσετε τη διόρθωση τόσο στην έντυπη έκδοση όπου δημοσιεύθηκε το θέμα όσο και στη διαδικτυακή σας έκδοση.

Με εκτίμηση,

Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Όσο για το Δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε το υπουργείο, με τη διάψευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει ως εξής:

“Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ουδέποτε χρησιμοποίησε, με οποιονδήποτε τρόπο, τη φράση «στρατιωτικός νόμος» στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «La Libre Belgique».

Αναμένουμε από τη διεύθυνση της βελγικής εφημερίδας να ανασκευάσει άμεσα το δημοσίευμα αυτό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα