«Επιστρέφει η τρόικα μόνο αν είναι έτοιμη η συμφωνία»

Στο σημείο… μηδέν βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες να επιτευχθεί συμφωνία μέσα στο 2013.

Χαρακτηριστικές είναι οι πιέσεις που ασκούνται στην Αθήνα από το εξωτερικό, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» τόσο η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, όσο και ο Όλι Ρεν διαμήνυσαν στην Αθήνα

ότι η τρόικα δεν θα επιστρέψει, αν δεν υπάρξει συμφωνία.

Αυτή η θέση εξηγεί και την έντονη φημολογία ότι οι επικεφαλής της τελευταίας είναι πιθανόν να μην έλθουν τη Δευτέρα, αλλά μία εβδομάδα αργότερα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΔΝΤ και Βρυξέλλες φέρονται να είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το χάσμα μεταξύ Αθήνας και τρόικας θα γεφυρωθεί εύκολα μετά και τις αναφορές του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο, ότι θα υπάρξει συμφωνία πριν από την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

Ομως, άλλαξαν προσέγγιση μετά τις πληροφορίες ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει θέσει ισχυρές «κόκκινες γραμμές» για τους πλειστηριασμούς και τις ομαδικές απολύσεις. Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά πως οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρουν μεγάλες ευθύνες για την καθυστέρηση, ενώ κατά πληροφορίες, χθες, υπήρξε «θερμή» τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον Τόμσεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα