Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα μείνει σιωπηλή μπροστά στα εγκλήματα στη Συρία

Σύμφωνα με την «Liberation», ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την Κυριακή πως η χώρα του δεν θα παραμείνει σιωπηλή μπροστά στα εγκλήματα που διαπράττει το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ στην Συρία.

Εν τω μεταξύ, οι συγκρούσεις στη Συρία κόστισαν ακόμα μια φορά την ζωή σε ένα δημοσιογράφο, τον Γάλλο ρεπόρτερ και φωτογράφο Olivier Voisin, 38 ετών, ο οποίος υπέκυψε στην Τουρκία αφού τραυματίστηκε σοβαρά από θραύσματα οβίδων στην περιοχή του Idleb, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας.

Σύμφωνα

με τους «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα», αυτό το γεγονός έρχεται να προστεθεί στον θάνατο μιας εικοσάδας επαγγελματιών δημοσιογράφων και στον θάνατο άλλων πενήντα περίπου ερασιτεχνών, από την αρχή της επανάστασης τον Μάρτιο του 2011.

«Κάθε μέρα ένας μεγάλος αριθμός αθώων παιδιών και γυναικών σκοτώνονται στη Συρία. Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά στα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον του λαού. Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά στον στυγνό δικτάτορα στη Συρία», επέμεινε ο Τούρκος πρωθυπουργός, μιλώντας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Να σημειωθεί πως στις 2 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιφρονούντων της Συρίας στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό να αποφασιστεί ο σχηματισμός κυβέρνησης που θα διαχειριστεί τις περιοχές της Συρίας που βρίσκονται στα χέρια των επαναστατών, όπως δηλώνει εκπρόσωπος του Εθνικού Συνασπισμού της Συρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα