Εξετάσεις…

Το χρονικό διάστημα διεξαγωγής εξετάσεων αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε εξεταζόμενο. Μπορεί η προετοιμασία να διαρκεί πολύ περισσότερο, μπορεί το άγχος να κυριαρχεί όλη την προηγούμενη περίοδο, ωστόσο την ώρα που παραλαμβάνεις την κόλλα με τα θέματα όλα μονομιάς διαγράφονται. Εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχουν περιθώρια. Ο χρόνος είναι συγκεκριμένος. Ότι έχεις σπείρει θα θερίσεις, πλην των απρόοπτων περιστατικών.

Χαλαρά με αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία ο εξεταζόμενος πρέπει να κάνει μια πρώτη ανάγνωση των θεμάτων και να ιεραρχήσει τη σπουδαιότητά τους ανάλογα με τις δικές του γνώσεις. Αρχίζοντας

από αυτό που γνωρίζει καλύτερα. Μοιράζοντας το χρόνο του, αξιοποιώντας κάθε λεπτό. Στο τέλος, αν του έχει μείνει χρόνος, μια ματιά στο γραπτό, μόνο για διόρθωση κάποιων συντακτικών ή ορθογραφικών λαθών. Έχει παρατηρηθεί ότι κάθε αλλαγή είναι κίνηση πανικού της περισσότερες φορές. Εκτός αν εντοπιστεί κάποιο τρανταχτό λάθος.

Η εξεταστική περίοδος περιλαμβάνει συνήθως παραπάνω από ένα εξεταστέο μάθημα ή ενότητα. Με μια καλή αρχή αποκτάς και καλή ψυχολογία. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να πεισμώσει τον εξεταζόμενο και όχι να τον απογοητεύσει. Όπως και να έχει κανένας δεν καταδικάστηκε από την αποτυχία σε εξετάσεις και κανένας δεν θεωρείται πετυχημένος μόνο από την επιτυχία σε αυτές.

Οι εξετάσεις ποτέ δεν σταματούν στη ζωή ενός ανθρώπου. Καθημερινά ο καθένας δίνει τις δικές του. Το αποτέλεσμα έρχεται στο τέλος της ημέρας. Όταν κάνουμε τον απολογισμό. Κανείς δεν γεννήθηκε τέλειος. Όλοι μας μπορούμε να διακριθούμε, ο καθένας στον τομέα του. Το ταλέντο δίνει ευκαιρίες αλλά η δουλειά καθιερώνει. Η προσήλωση στον στόχο και η προσωπική αυτοδιάθεση αποτελούν κίνητρο και οδηγό της επιτυχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα