Γεωργιάδης: Τα «τρωκτικά» της Υγείας συνεχίζουν το πάρτι…

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο MEGA επισήμανε ότι συνεχίζονται να υπάρχουν σημάδια διαφθοράς στο χώρο της Υγείας και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι ορισμένοι υπάλληλοι του υπουργείου σε νευραλγικά πόστα στον κύκλο του φαρμάκου, προσκλήθηκαν για να συμμετάσχουν σε διεθνές συνέδριο και πληρώθηκαν για να συμμετάσχουν από τις εταιρείες.

«Η αρένα δεν μου αρέσει. Εξήγησα σε όλους ότι κανείς δεν πάει πουθενά αν δεν το πληρώνει το υπουργείο», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο MEGA.

Αναφορικά με τον ΕΟΠΥΥ υπογράμμισε ότι μοιάζει με «γίγαντα με πήλινα πόδια».

«Βάλαμε όλα τα ταμεία που θέλαμε να συγχωνεύσουμε στον ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να έχει συνολική εικόνα, με μεγάλο κόπο μπορεί να συγκεντρώσει τα στοιχεία», είπε αναφερόμενος στον φορέα και συνέχισε:

«Η κατασκευή του ΕΟΠΥΥ έχει οδηγήσει στο να χάνονται λεφτά αριστερά και δεξιά. Αυτό είναι ένα πρόβλημα και πρέπει να το λύσουμε πολύ γρήγορα. Η τρόικα δεν είναι το πρόβλημά μας, το πρόβλημά μας είναι ότι δεν εφαρμόζαμε κάποιους κανόνες. Είπε πάντως ότι τώρα, έχει έρθει η ώρα να φτιάξουμε τη χώρα μας».

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στον χώρο της Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι στην κινητικότητα θα ενταχθούν 1.250 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όχι όμως γιατροί.

Όσοι ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας (κυρίως νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό) σε περίπου ένα με δύο μήνες θα μετακινηθούν στη νέα θέση τους, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης. Η μετακίνηση θα γίνει εντός περιφέρειας, επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα