Για να μην ολοκληρωθεί ο κύκλος της Βαϊμάρης

Απορρίπτει λοιπόν ο κ. πρωθυπουργός την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση σύσκεψης πολιτικών αρχηγών, καθώς από το υπουργείο Δικαιοσύνης διοχετευόταν η δικαιολογία ότι μια τέτοια ενέργεια θα συνιστούσε «παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης».

Η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί παρά να προκαλεί προβληματισμό και σκεπτικισμό. Πολλώ δε μάλλον που ο πρωθυπουργός δεν έχει ευθέως και

με σαφήνεια απορρίψει την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων – την ίδια θεωρία που παρουσίασε στους συνομιλητές του κατά την πρόσφατη, επίσημη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, την ίδια θεωρία που με τόση εμμονή υπερασπίστηκε στα κανάλια ο εξ απορρήτων του, σύμβουλός του.

Μια θεωρία, διόλου αθώα και καθόλου απλοϊκή, που εν είδει αυθαίρετης εξίσωσης και ταύτισης δύο δήθεν ταυτόσημων «άκρων», δηλητηριάζει το πολιτικό σκηνικό, αθωώνοντας τους θύτες και νομιμοποιώντας πολιτικά το νεοναζιστικό μόρφωμα (και όχι κόμμα) της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, αυτή η θεωρία, που έχει υποστηρικτές και στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και της ΝΔ, εμφανίζει την πιο συνεπή δύναμη εγγύησης της δημοκρατικής ομαλότητας, τον ΣΥΡΙΖΑ, περίπου ως την ίδια απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα! Τη μόνη πολιτική δύναμη που από το ξεκίνημα της κρίσης είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου περί «νέας Βαϊμάρης» για να εισπράξει χλεύη και κριτική από εκείνους που χωρίς δεύτερη σκέψη οδηγούσαν τη χώρα στην κηδεμονία του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν…

Οι διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις αγνόησαν συστηματικά τις προειδοποιήσεις για σοβαρή συρρίκνωση της δημοκρατικής λειτουργίας που οδηγεί σε κρίση Δημοκρατίας, προβάλλοντας την ανάγκη της πάση θυσία εφαρμογής του μνημονιακού προγράμματος.

Σήμερα που πλέον οι πολιτικές λιτότητας συνέβαλλαν καθοριστικά στην εκκόλαψη του «χρυσού αυγού», ακριβώς μέσα από τη συστηματική καταβαράθρωση του Συντάγματος, ο συνταγματολόγος, αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευ. Βενιζέλος εκπονεί τη θεωρία του «συνταγματικού τόξου», στο οποίο βεβαίως εντάσσει τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που ευτελίζουν καθημερινά σχεδόν τον Ανώτατο Νόμο!

Σήμερα όμως δεν χρειαζόμαστε τακτικισμούς.

Σήμερα, μετά από την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επείγει να βρεθεί η ΧΑ ενώπιον του νόμου. Επείγει να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά από τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας η εγκληματική δράση των νεοναζί. Για να μην ολοκληρωθεί ο τραγικός κύκλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης: να μην υπάρξει δηλαδή, μετά από την ανοχή στους νεοναζί, και αποσταθεροποίηση της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα