Γιατί δεν ενημερώθηκε από τον Καραχάλιο ο Λειβαδάς

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” με τον Βασίλη Λυριτζή εμφανίστηκε το πρωί ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, προκειμένου να τοποθετηθεί για το σκάνδαλο με την απόπειρα υπεξαίρεσης χρημάτων του Οργανισμού, που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες, και στο οποίο… μπήκε φρένο μετά την άμεση παρέμβαση της πολιτικής προϊσταμένης Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Λειβαδάς είχε προσκληθεί στο στούντιο, επικοινώνησε ωστόσο τηλεφωνικά με την εκπομπή και δικαιολογήθηκε

στη βάση της επιθυμίας του να μην προκαλέσει τυχόν εμπόδια στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις εισαγγελικές αρχές.

“Δεν ήθελα να εμφανιστώ για να μη βλάψω την έρευνα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο άλλοτε Γραμματέας Επικοινωνίας των κυβερνήσεων Καραμανλή και τέως στενός συνεργάτης του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, που στάθηκε στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας το 2009, ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής όπου και εκτέθηκε ως υποψήφιος στην αναμέτρηση του 2012.

Αναφορικά με το θέμα της “μαύρης τρύπας” των 12 εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά του ΕΟΤ, που σύμφωνα με όσα δήλωσε στα “Υστερόγραφα” ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Νίκος Καραχάλιος διαπιστώνει έκθεση ορκωτών λογιστών, ο κ. Λειβαδάς δεν θέλησε να πει πολλά, παρά μόνο να μιλήσει για “λογιστικές δυσλειτουργίες”, χωρίς να διευκρινίσει αν όντως υπάρχει διαπιστωθείσα “μαύρη τρύπα”.

Όσο για το γεγονός ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον προκάτοχό του για να ενημερωθεί, όπως επίσης δήλωσε ο Νίκος Καραχάλιος, ο Πάνος Λειβαδάς σχολίασε με νόημα ότι δεν χρειαζόταν να επικοινωνήσει με τον προηγούμενο Γενικό Γραμματέα, καθώς τον ενημέρωσαν αναλυτικά οι αρμόδιοι διευθυντικοί υπάλληλοι του ΕΟΤ, τους οποίους χαρακτήρισε “εξαίρετους”.

Πρόσθεσε δε ότι το τελευταίο διάστημα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πέρασε στιγμές εξαιρετικής πίεσης, λόγω της υπόθεσης που ήρθε στη δημοσιότητα, τόνισε ότι δεν υπήρχε χρόνος για επικοινωνία με τον Νίκο Καραχάλιο, και εστίασε στην αναγκαιότητα διαλεύκανσης της υπόθεσης, σύμφωνα και με τις σχετικές, ρητές εντολές της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα