Γκρίλο: Θα επιβιώσουν όσοι έχουν ρευστό

Ρευστότητας… εγκώμιο από τον Μπέπε Γκρίλο, καθώς ο ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, και ουσιαστικός ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων στην Ιταλία, έγραψε στο προσωπικό ιστολόγιό του ότι οι εξελίξεις στην ευρωζώνη επιβεβαιώνουν πως μονάχα ένα μέσο πληρωμής είναι ασφαλές.

“”Κανένα άλλο μέσο πληρωμής δεν προσφέρει ίδια προστασία και εγγυήσεις, όπως το ρευστό χρήμα. Γι΄αυτό άλλωστε και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έστειλε στην Κύπρο

5 δισεκατομμύρια ευρώ σε χαρτονομίσματα, όχι σε… πιστωτικές κάρτες”, ήταν τα λόγια του Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος επικαλέστηκε το παράδειγμα της Κύπρου για να χτυπήσει καμπανάκι, αναφορικά με τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, ανοίγοντας το κεφάλαιο… καταθέσεις.

“Φάνηκε ότι υπάρχει η βούληση να προστατευτούν οι καταθέσεις κάτω από τις 100.000 ευρώ, αν όμως πτωχεύσει η Ιταλία θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί μια τέτοια προστασία, καθώς οι καταθέσεις των συμπολιτών μας μέχρι αυτό το ποσό είναι πάρα πολλές”, σχολίασε ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Ο Μπέπε Γκρίλο δεν άντεξε ούτε αυτή τη φορά στον πειρασμό να μιλήσει για την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της δικής μας χώρας, για να εξηγήσει… όσα έρχονται και για την Ιταλία. “Δεν είναι ορατό ή πιθανό ένα τέλος για την Ιταλία, όπως αυτό της Ελλάδας. Απ’ την άλλη όμως δεν θα μπορούσε και να την αποκλείσει κανείς. Ούτε οι αγορές είναι σε θέση να αποκλείσουν αυτά τα σενάρια”, κατέληξε η μεγάλη έκπληξη των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών της Ιταλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα