Η απάντηση της Αστυνομίας για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα την Κυριακή, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις δύο ατόμων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η αστυνομία έδωσε απαντήσεις σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα, ενώ ειδικότερα για την σύλληψη του 31χρονου στη Λεωφόρο Αμαλίας, τονίζει ότι έγινε «διότι επιτέθηκε απρόκλητα

και τραυμάτισε αστυνομικό».

« Συγκεκριμένα, τη στιγμή που αστυνομικοί της Υ.Α.Τ. προσπαθούσαν να απομακρύνουν ομάδα περίπου 100 ατόμων από το οδόστρωμα της Λ. Αμαλίας, για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία των οχημάτων, ο 31χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κράνος, επιτέθηκε απρόκλητα σε αστυνομικό και τον χτύπησε με το πόδι του, στο ύψος της μέσης. Ο συλληφθείς προσπάθησε να διαφύγει και καταδιωκόμενος από τους αστυνομικούς πέταξε στο οδόστρωμα το κράνος που φορούσε, το οποίο και κατασχέθηκε.

Τελικά εγκλωβίστηκε πίσω από περίπτερο και όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν τράβηξε και έριξε στο έδαφος ράφια με διάφορα είδη, που ήταν τοποθετημένα εξωτερικά του περιπτέρου, ενώ αντιστάθηκε σθεναρά στις προσπάθειες των αστυνομικών να τον δεσμεύσουν και να τον ακινητοποιήσουν.

Ο τραυματίας αστυνομικός μετέβη στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών για εξετάσεις και του χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση».

Για τη σύλληψη του 31χρονου μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη η Αστυνομία στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Ο συλληφθείς υπερπήδησε το μεταλλικό κιγκλίδωμα, που βρίσκεται κατά μήκος του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, εισήλθε σε ελεγχόμενο χώρο και παρέμενε εκεί, παρά τις επανειλημμένες εντολές των αστυνομικών να αποχωρήσει».

Σε βάρος του συλληφθέντα στην Λεωφόρο Αμαλίας, σχηματίστηκε δικογραφία, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, για τα αδικήματα της αντίστασης και της απρόκλητης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού, από άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Ενώ εις βάρος του 31χρονου που συνελήφθη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, σχηματίστηκε δικογραφία, από το Α.Τ. Συντάγματος, για το αδίκημα της απείθειας.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα