Η Αθήνα έχει τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης στη Δυτική Ευρώπη

Σύμφωνα με την τελευταία παγκόσμια έρευνα της εταιρείας συμβούλων Mercer η Βιέννη είναι η ιδανική πόλη για να ζει κανείς και η Βαγδάτη η χειρότερη.

Στην ίδια έρευνα μια αρνητική πρωτιά διαδέχεται την Ελλάδα, καθώς μελετώντας τις συνθήκες διαβίωσης σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την εταιρεία, η Αθήνα κατέχει την χειρότερη θέση μεταξύ των δυτικοευρωπαϊκών πόλεων(την

83η στην γενική καταξη) από άποψη συνθηκών διαβίωσης, εξαιτίας της κρίσης χρέους.

Η Βιέννη με τους 1,7 εκατομμύρια κατοίκους βρίσκεται για τέταρτο έτος στην κορυφή του καταλόγου καθώς διαθέτει μία έντονη πολιτιστική ζωή σε συνδυασμό με αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη και λογικές, πλην όμως αυξανόμενες, τιμές ενοικίων.

Η Mercer διεξάγει την ετήσια έρευνά της για να βοηθήσει τις εταιρείες και τους οργανισμούς να ορίσουν τις απολαβές των εργαζομένων στο εξωτερικό. Η εταιρεία βασίζεται σε 39 κριτήρια όπως η πολιτική σταθερότητα, η υγειονομική περίθαλψη, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η ψυχαγωγία και το δίκτυο μαζικής μεταφοράς.

Παρά την κρίση χρέους, η Ευρώπη συμμετέχει στη λίστα του 2012 σε 15 από τις 25 πρώτες θέσεις της. Η Γερμανία και η Ελβετία συμμετέχουν με τρεις πόλεις η καθεμία στην πρώτη δεκάδα.

Ανώτατο στέλεχος της Mercer, ο Σλαγκίν Παρακατίλ αναφέρει: «Συνολικά, οι ευρωπαϊκές πόλεις εξακολουθούν να έχουν υψηλή ποιότητα ζωής ως αποτέλεσμα του συνδυασμού αυξημένης σταθερότητας, ανόδου του βιοτικού επιπέδου και βελτίωσης των υποδομών των πόλεων» αλλά προσθέτει ότι «η οικονομική κρίση, οι πολιτικές εντάσεις και το υψηλό ποσοστό ανεργίας σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να συνιστούν μείζον πρόβλημα για την περιοχή».

Στην Αμερικανική ήπειρο, οι πόλεις του Καναδά βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, ενώ την τρίτη θέση παγκοσμίως κατέχει το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, με το το Ντουμπάι να βρίσκεται στην 73η θέση κερδίζοντας έτσι την καλύτερη βαθμολογία στην περιοχή Μέσης Ανατολής και Αφρικής, παρά το γεγονός ότι 15 πόλεις της ίδιας περιοχής κατέχουν τις τελευταίες 20 θέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα