Η δημόσια απολογία του Πετρέους

Απολογείται δημοσίως ο David Petraeus για το σκάνδαλο που οδήγησε στην παραίτησή του από την ηγεσία της CIA, σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του μετά την ομολογία του για εξωσυζυγική σχέση.

Ο στρατηγός των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων έχει αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας, μετά την αποκάλυψη ροζ σκανδάλου τον Νοέμβριο.

“Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω επαναλαμβάνοντας πόσο μετανιωμένος είμαι για τις πράξεις

που οδήγησαν στην παραίτησή μου από την αρχηγία της CIA και προκάλεσαν τόσο πόνο στην οικογένειά μου, τους φίλους και υποστηρικτές μου», δήλωσε ο Petraeus στο ετήσιο δείπνο του University of Southern California προς τιμήν του Αμερικανικού Στρατού.

O Petraeus, κάποτε επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, παραιτήθηκε από τη θέση του στη CIA το Νοέμβριο. Ομολόγησε πως διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με την Paula Broadwell, που έγραφε τη βιογραφία του και πέρασε πολλούς μήνες δίπλα του μελετώντας τον ηγετικό ρόλο του Στρατηγού για τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Η σχέση είδε το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια έρευνας του FBI σχετικά με «e-mails ζήλειας» που φαίνεται να έστειλε η Broadwell σε μια τρίτη γυναίκα, που θεωρούσε αντίζηλό της.

Στην ομιλία της Τρίτης, ο Petraeus προσπάθησε να επικεντρωθεί όχι στα προβλήματα του παρελθόντος αλλά να υπογραμμίσει τα κατορθώματα των μελών του στρατού. «Περιττό να πω, ότι γνωρίζω πολύ καλά ότι με αντικρίζετε σήμερα διαφορετικά απ’ ότι πριν από ένα χρόνο», είπε ο Petraeus, η απολογία του οποίου έγινε δεκτή με θερμό χειροκρότημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα