Η Εισαγγελέας που εδώ και 20 χρόνια κυνηγάει τον Μπερλουσκόνι

Υπάρχει μια γυναίκα, από τις λίγες ίσως, η οποία δεν δείχνει να έλκεται από τα κάλλη του «Καβαλιέρε». Η Εισαγγελέας Ilda Boccassini έχει γίνει σκιά του εδώ και είκοσι χρόνια, προσπαθεί με μανία να τον περιορίσει πίσω από τα σίδερα της φυλακής και το γερμανικό περιοδικό Spiegel δίνει φως σε αυτόν τον αδυσώπητο όσο και ενδιαφέροντα πόλεμο.

Η ατρόμητη νομικός δεν δείχνει να πτοείται από τις καμπάνιες εκφοβισμού του Silvio Berlusconi

και των ΜΜΕ που ελέγχονται από αυτόν. Στην πορεία των χρόνων, εδώ και είκοσι, εμφανίζεται από το πουθενά σε δίκες κατά του πρώην Πρωθυπουργού και αγορεύει ασταμάτητα, αφού έχει πρώτα ερευνήσει εξονυχιστικά κάθε σκοτεινή πτυχή της κατηγορίας εναντίον του. Η 63χρονη σήμερα Εισαγγελέας του Μιλάνο έχει δύο παιδιά και δεν έχει δώσει ποτέ συνέντευξη.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί του Berlusconi και η εφημερίδα του «Il giornale» από την μεριά τους, της αφιερώνουν αμέτρητα «αστυνομικά» ρεπορτάζ. Την ακολουθούν όπου πάει. Μεταδίδουν τι ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ, ενημερώνουν το κοινό για τα «προκλητικά ακριβά» ρούχα που αγοράζει. Σκάνδαλο: Κασκόλ αξίας 300 ευρώ και κάλτσες 21 ευρώ. Ξέθαψαν ακόμα και ιστορία που χρονολογείται από το 1982. Η νεαρά τότε νομικός συνελήφθη να «χαριεντίζεται» με δημοσιογράφο.

Όμως, η Εισαγγελέας δεν δείχνει να τρομοκρατείται. «Η Ilda δεν φοβάται με τίποτα», λένε οι φίλοι της κοκκινομάλλας νομικού. Μερικά τα υποφέρει στωικά και άλλα τα χρησιμοποιεί ως βάση για αγωγές. Τελευταίο παράδειγμα; Η giornale έγραψε ότι προσπαθεί να γονατίσει την χώρα, ότι κυνηγάει τον Berlusconi για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους και μερικές ημέρες πριν καταδικάσθηκε από Δικαστήριο να την αποζημιώσει με 100.000 ευρώ.

Πρότυπο της Boccassini είναι ο κυνηγός της μαφίας Giovanni Falcone. Όταν αυτός κομματιάστηκε από μαφιόζικη βόμβα το 1992, μετακόμισε εκείνη στην Σικελία για να καταδιώξει τους δράστες. Ήταν εκεί όταν καταδικάσθηκε το «αφεντικό των αφεντικών», Toto Rina, ενώ συμμετείχε και στην επιχείρηση «καθαρά χέρια», κατά την οποία έπεσε πάνω στο όνομα Silvio Berlusconi.

Τρέχων στόχος της Boccassini είναι ο … παλαιός της γνώριμος, πρώην Πρωθυπουργός, με αφορμή πλέον την υπόθεση Ruby.

Και αυτή την φορά ελπίζει να δει τον «Καβαλιέρε» εκεί που προφανώς πιστεύει ότι ανήκει: Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα