Η Ελλάδα γοήτευσε στη “Γυμνασιάδα 2013″

Έξι μετάλλια και πλήθος διακρίσεων για την ελληνική αποστολή στη «Γυμνασιάδα 2013», την οποία οργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (ISF), στην πόλη Μπραζίλια, πρωτεύουσα της Βραζιλίας. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τις 27 Νοεμβρίου ως τις 4 Δεκεμβρίου και συμμετείχαν 40 κράτη. Η Ελλάδα συμμετείχε στα αθλήματα του Στίβου, της Ενόργανης και της Ρυθμικής Γυμναστικής. Η χώρα μας πήρε τη 12η θέση μεταξύ 23 χωρών στον πίνακα των μεταλλίων, σε μια διοργάνωση που ουσιαστικά αποτελεί τους μια μικρή Ολυμπιάδα για μαθητές σχολείων! Ενα χρυσό, δύο ασημένια και τρία χάλκινα ήταν ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε για την Ελλάδα ο Κυριάκος Ζώτος στη δισκοβολία (με βολή στα 57.20 μ.), ενώ ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν ο Χρήστος Κοτίτσας στα 800 μέτρα στο στίβο (1.56”.22) και η Αργυρώ Αφράτη στις ασκήσεις εδάφους στην ενόργανη.
Τέλος, χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν, δύο: Η Κορίνα Αλευρογιάννη στη ρυθμική γυμναστική (ένα στη μπάλα και ένα στις κορίνες), και ένα η Σταυρούλα Χρυσαειδή στα 3.000μ (10.44.44)Ωστόσο, αξιόλογα ήταν και τα πλασαρίσματα των άλλων αθλητών και αθλητριών αφού τα περισσότερα παιδιά βρέθηκαν μέσα στη πρώτη εφτάδα.Κατά την επιστροφή της ελληνικής αποστολής στην Αθήνα, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για να χειροκροτήσει τα παιδιά που διακρίθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα