Η Γαλλία θεωρεί ότι… η λιτότητα τελείωσε

Το… τέλος της λιτότητας έσπευσε να διακηρύξει ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί, ερμηνεύοντας… κατά βούληση τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού ομολόγου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για ευελιξία στην επίτευξη του στόχου περιορισμού του χρέους μιας χώρας.

“Παρακολουθούμε το τέλος του δόγματος της λιτότητας, ως το μόνο εργαλείο για να πολεμήσουμε την κρίση χρέους της ευρωζώνης. Εδώ και έναν χρόνο παλεύουμε για να αλλάξει αυτή η πολιτική,

να στραφεί η Ευρώπη στην ανάπτυξη”, σημείωσε με έμφαση ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος… γνωρίζει καλά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς πριν αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση στην κυβέρνηση Ερό, μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας πριν από έναν χρόνο, ήταν επικεφαλής της καμπάνιας του Ντομινίκ Στρος-Καν για την κατάληψη των Ηλυσίων Πεδίων, προτού δηλαδή ο Mr. IMF βρεθεί… με χειροπέδες.

Η ρητορική Μοσκοβισί βέβαια μένει να επιβεβαιωθεί από την πραγματικότητα και τα γεγονότα, καθώς στην άλλη πλευρά του λόφου, δηλαδή στο Βερολίνο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάθε άλλο παρά το συγκεκριμένο μήνυμα θεωρεί ότι έχει στείλει.

Keywords
Τυχαία Θέματα