Η Ισπανία βγήκε από την ύφεση!

Twitter@EmOikonomidis

Είναι η χώρα που, από κοινού ή… αυτόνομα με την Ιταλία, θα μπορούσε να διαλύσει την ευρωζώνη. Η Ισπανία του ελλειμματικού Μαριάνο Ραχόι, με την εκκωφαντική ανεργία και την εξίσου ηχηρή αδυναμία να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παραγωγικής οικονομίας της, βγήκε επισήμως από την ύφεση στην οποία είχε βαλτώσει τα τελευταία χρόνια.

Μια ύφεση που λειτουργούσε ως “αόρατη απειλή” συνολικά για την οικονομία της ευρωζώνης, υποβάθμισε στα επίπεδα του

κοινωνικού ακρωτηριασμού το επίπεδο ζωής των Ισπανών πολιτών, και οδήγησε τον μόνιμα ηττημένο των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων Μαριάνο Ραχόι στην πρωθυπουργία, επειδή οι Ισπανοί δεν άντεχαν άλλο να βλέπουν και να ακούν τον Θαπατέρο και τους Σοσιαλιστές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το τρίτο τρίμηνο του 2013 η ισπανική οικονομία κατάφερε να αγγίξει ρυθμό ανάπτυξης 0,1%, για πρώτη φορά μετά από δυο χρόνια βαθιάς ύφεσης.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013, η οικονομία της Ισπανίας είχε καταγράψει ύφεση 0,1%, ενώ η ανεργία παραμένει στα ντροπιαστικά επίπεδα του 26%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη υφεσιακή περίοδος από την οποία εξέρχεται η Ισπανία, με την πρώτη να έχει ακολουθήσει την ύφεση του 2008, με τα… απόνερα της κατάρρευσης της Lehman Brothers στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα