Η λίστα με τα νέα πρόσωπα στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ

Έτοιμες είναι οι αλλαγές προσώπων στις ΔΕΚΟ μετά από συννενόηση μεταξύ και των κυβερνητικών εταίρων.  Στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αναλαμβάνουν σημαντικά πόστα ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ βάζουν δικά τους στελέχη σε καίριους οργανισμούς.

Ο πρώην στενός συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη Γιάννης Οικονόμου αναλαμβάνει 

διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ  ενώ ο Νίκος Παπαθανάσης από  πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων αναλαμβάνει την εποπτεία στις σταθερές Συγκοινωνίες. Η εποπτεία του ΟΑΣΑ περνά στα χέρια του  Αλέξανδρου Δελούκα, που μάλλον αποτελεί επιλογή της ΔΗΜΑΡ και μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν προϊστάμενος του τμήμταος Έρευνας και Τεχνολογίας της «Αττικό Μετρό».

Στα ΕΛ.ΤΑ πηγαίνει  ο Μάκης Γάκης, πολιτευτής της ΝΔ ενώ ο Αγγελος Τόλκας, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής, θα αναλάβει τον ΕΛΟΤ-ΕΣΥΔ. Ο πρώην πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας Δημήτρης Κούκης αναλαμβάνει τα ηνία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον Αντώνη Σελιανάκη να τοποθετείται στην προεδρία της Αττικό Μετρό. Ο κ. Σελιανάκης ήταν πρόεδρος στον ΟΕΚ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Εξαρχος πηγαίνει στον ΕΛΓΑ ενώ ο ΕΦΕΤ πηγαίνει στα χέρια της ΔΗΜΑΡ και στον Νίκο Τσιάλτα.

Στο ΙΚΑ παραμένει ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ενώ τη θέση του υποδιοικητή αναλαμβάνει το εκ Φωκίδος στέλεχος της ΝΔ κ. Παπαθανασίου.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γρηγόρης Αποστολάκος θα ηγηθεί του ΟΠΕΚΕΠΕ ενώ στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού πηγαίνει όπως φαίνεται ο Κώστας Σαββίδης.

Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Κώστας Ζωντανός αναλαμβάνει διοικητής του ΟΓΑ με τον πολιτευτή από τη Θεσπρωτία Κώστα Μπέση να πηγαίνει στον ΕΛΓΟ. Ενας ακόμα πολιτευτής της ΝΔ , ο Στέφανος Αγιάσογλου θα πάρει τη θέση του προέδρου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ενώ ο Δημήτρης Πανοζάχος που ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης θα προσπαθήσει να αναβαθμίσει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης τέλος θα παραμείνει στα χέρια του Στέλιου Αγγελούδη, στενού συνεργάτη του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα