Η Τζίπι Λίβνι θέλει να γίνει ο… Μόντι του Ισραήλ

Στο πρόσωπο της Τζίπι Λίβνι, το Ισραήλ αναζητεί τον δικό του… Μάριο Μόντι. Ή, σε κάθε περίπτωση, την πολιτική προσωπικότητα που θα καταφέρει να συνενώσει και να ηγηθεί περισσότερο μετριοπαθών δυνάμεων, ώστε στις εκλογές της 22ας Ιανουαρίου να εκπαραθυρώσουν από την εξουσία τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν άνετη επικράτηση για το Λικούντ του Νετανιάχου, η… αστοχία των

συνεργασίας με τον υπόδικο πλέον πρώην υπουργό Εξωτερικών Λίμπερμαν όμως, σε συνδυασμό με την κόπωση της ισραηλινής κοινωνίας από τη συνεχή κατάσταση εμπολέμου με την Παλαιστίνη και τον υπόλοιπο αραβικό κόσμο, θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να ανοίξει το δρόμο για μια μεγάλη, όσο και απρόσμενη ανατροπή. Φτάνει τα υπόλοιπα κόμματα να είχαν τη δύναμη να παραμερίσουν τις διαφορές τους, και να παρουσιαστούν ενώπιον του εκλογικού σώματος με κοινό ψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με την επιμέρους ανάλυση των δημοσκοπήσεων, το νέο κόμμα που ίδρυσε η Τζίπι Λίβνι, και τα άλλα δυο του Κέντρου και της Αριστεράς, θα μπορούσαν αθροιστικά να συγκεντρώσουν στις εκλογές για την Κνεσέτ 37 έδρες, έναντι 35 του Λικούντ του Νετανιάχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα