Ιερώνυμος: Αγώνας κουραστικός, όμορφος και δημιουργικός

Πηγή: romfea.gr

Τους αγιασμούς σε σχολεία της Αττικής για την έναρξη του νέου σχολικού έτους τέλεσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά ενώ κάλεσε όλους να είναι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που έρχονται.

Ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με αγιασμό στο Λύκειο Αγίων

Αναργύρων και στη συνέχεια στο 9ο Δημοτικό Παγκρατίου και στο 1ο και 19ο Δημοτικό στην περιοχή του Ζωγράφου. Το μεσημέρι τέλεσε τον αγιασμό στα Εκπαιδευτήρια ¨ΘΕΟΜΗΤΩΡ ¨στην Ηλιούπολη.

«Αυτός ο αγώνας είναι κουραστικός αλλά όμορφος και δημιουργικός» τόνισε ο Μακαριώτατος μιλώντας για την όμορφη περίοδο των μαθητικών χρόνων. Και συνέχισε: «Χρειάζεται αρετή και παιδεία ώστε να ακολουθήσετε τον σωστό δρόμο».

Ενώ κατέληξε λέγοντας για τις λάθος αποφάσεις που πήραν οι γενιές πριν από την κρίση τονίζοντας :«Εμείς πολλές φορές πήραμε τον στραβό δρόμο και κάναμε δυστυχώς στραβά πράγματα».

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο 9ο Δημοτικό Παγκρατίου παρέστη και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης όπου είχε μια μικρή συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα