ΗΠΑ: 65.000 visa για εργαζόμενους υψηλών προσόντων

Σύμφωνα με τη «Liberation», η Ουάσινγκτον παραχωρεί από αυτή την εβδομάδα την δυνατότητα σε εργαζόμενους από το εξωτερικό, με ειδίκευση υψηλού επιπέδου, να ζητήσουν προσωρινή visa, καθώς μετά από χρόνια ο αριθμός τους κρίνεται ανεπαρκής για τον τεχνολογικό τομέα.

Ο τομέας της υψηλής τεχνολογίας παραπονιέται ότι έχει έλλειψη από εργαζόμενους υψηλών προσόντων και το πρόβλημα εντείνεται φέτος λόγω της διαμάχης για το σχέδιο αναμόρφωσης ολόκληρου του αμερικανικού συστήματος μετανάστευσης, κάτι που θα μπορούσε να αφήσει εκατομμύρια εργαζόμενους

χωρίς χαρτιά.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την διαδικασία για τις visa H-1B, που παραχωρείται στους μετανάστες με υψηλά προσόντα. Μάλιστα, θα δοθούν 65.000 από αυτές. Εάν υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις , κάτι που είναι σχεδόν σίγουρο, θα οργανωθεί μια κλήρωση. Οι υπηρεσίες μετανάστευσης υπολογίζουν πως θα έχουν λάβει τις 65.000 αιτήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Αυτή θα είναι η πρώτη εσπευσμένη κίνηση, καθώς αυτός ο αριθμός των 65.000 απέχει πολύ από την κάλυψη της ζήτησης», εξηγεί ο Robert Holleyman, επικεφαλής του BSA/The Software Alliance.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, 65 000,ipa, 65 000