Ιππασία κατά του εθισμού στο Ίντερνετ

Μια λύση για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που επικρατεί στην Νότια Κορέα, καθώς ο εθισμός των παιδιών στο διαδίκτυο έχει γίνει μάστιγα, έρχεται να δώσει το Θεραπευτικό Κέντρο Ιππασίας.

Η Νότια Κορέα είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά χρηστών του Ίντερνετ, όπου σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού έχουν smartphones.

Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης 680.000 παιδιά, ηλικίας από 10 έως 19 ετών είναι εθισμένα στο διαδίκτυο.

Πριν ένα χρόνο είχε ψηφιστεί με νόμο από την κυβέρνηση ο «Νόμος της Αποσύνδεσης» ο οποίος εμπόδιζε τα παιδιά κάτω των 16 ετών να μπαίνουν στο διαδίκτυο από τα μεσάνυχτα έως τις έξι το πρωί. Τα παιδιά ωστόσο έμπαιναν στο ίντερνετ από τους λογαριασμούς των γονιών τους.

Η αιτία που προκαλεί στους νέους αυτό τον εθισμό θεωρείται ότι είναι οι συναισθηματικές και συμπεριφορικές διαταραχές, για την καταπολέμηση αυτών των διαταραχών μια θεραπευτική οργάνωση χρησιμοποιεί την ιππασία.

Η Κορεατική Ένωση Ιππασίας διαθέτει δύο θεραπευτικά κέντρα και καθημερινά σχεδόν 50 άτομα παρακολουθούν προγράμματά της για να αντιμετωπίσουν μία σειρά προβλημάτων όπως κατάθλιψη, εθισμό στο Ίντερνετ και σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής.
Η Ένωση Ιππασίας έχει σκοπό να κατασκευάσει 30 ακόμη κέντρα σε όλη την Νότιο Κορέα μέχρι το 2022 καθώς υπάρχει αυξημένη ζήτηση ώστε να αντιμετωπιστεί ο εθισμός των νέων από το διαδίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα