(Και) η Πορτογαλία γυρίζει στις αγορές

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Guardian, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας σχεδιάζει να επιστρέψει στις αγορές στο τέλος Φεβρουαρίου.

Την κίνηση αυτή ενθάρρυνε η επιτυχημένη δημοπρασία ομολόγων «T-bills», η οποία έλαβε χώρα χθες. Η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του roadshow που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ, από τη σύνοδο του Eurogroup την επόμενη Δευτέρα, καθώς και την από έκθεση για την εκτέλεση του προϋπολογισμού που

αναμένεται να είναι έτοιμη δύο ημέρες αργότερα.

Θυμίζουμε ότι το πακέτο διάσωσης της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου λήγει το 2014 και η Πορτογαλία αναμενόταν να τολμήσει την επιστροφή στις αγορές τον Σεπτέμβριο του 2013, οπότε και λήγει χρέος της ύψους 5,8 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε την εισαγωγή νέων φορολογικών κανόνων, βάσει των οποίων περικόπτονται περαιτέρω τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, γεγονός που έχει προκαλέσει νέες έντονες λαϊκές αντιδράσεις.

Χθες, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Έντα Κένι, είχε προαναγγείλλει ότι η Ιρλανδία, που ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα η οποία μπήκε σε Μνημόνιο, θα επιστρέψει με τη σειρά της στις αγορές, εντός του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα