Καλά νέα για τον τουρισμό από Γερμανία

Ευχάριστα είναι τα μηνύματα από την Γερμανία για τον αριθμό των τουριστών που θα επιλέξουν τον επόμενο χρόνο την Ελλάδα ως τόπο διακοπών.

Σε ρεπορτάζ που μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA, γίνεται λόγος για την βάσιμη ελπίδα των γερμανικών ταξιδιωτικών πρακτορείων ότι θα ανακτήσουν τον κύκλο εργασιών τους για την Ελλάδα, ο οποίος την φετινή χρονιά, λόγω του (προεκλογικού) φόβου

για ταραχές, απεργίες, διαδηλώσεις, έλλειψης ρευστότητας από τα ΑΤΜ αλλά και αντιγερμανικού εγχώριου αισθήματος, σημείωση μεγάλη κάμψη.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θεωρούν την πτώση στις κρατήσεις κατά το 2012 αδικαιολόγητη, μιας και τα δυνατά χαρτιά του ελληνικού τουρισμού, δηλ. ο ήλιος, οι παραλίες, το φαγητό και η φιλοξενία δεν επηρεάζονται από τα συμβάντα στην Αθήνα, η οποία, ούτως ή άλλως, αποτελεί σπάνια σταθμό των ταξιδιωτών. Για το λόγο αυτό ετοιμάζουν αντεπίθεση με στόχο να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Όπλο τους οι χαμηλές τιμές (ίδιες ή ακόμα χαμηλότερες με φέτος), η μεγάλη προσφορά και η αύξηση των πτήσεων, ακόμα και πάνω από 50% για τους διάσημους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Ένας από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες που μίλησε στο DPA, δείχνει ιδιαίτερα αισιόδοξος βάσει των μηνυμάτων που λαμβάνει από τη γερμανική αγορά: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η γενική ζήτηση για αυτό τον ποικίλο προορισμό θα ανέβει κατά πολύ το επόμενο καλοκαίρι», ενώ και έτερος συνάδελφός του δηλώνει: «Η κίνηση θα ανέβει σαφώς το επόμενο καλοκαίρι … το επόμενο καλοκαίρι θα κλείσουμε πάλι το κενό».

Μακάρι να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των γερμανικών πρακτορείων, γιατί και η Ελλάδα έχει κάμποσα κενά να κλείσει …

Keywords
Τυχαία Θέματα