Καταγγελίες του ΙΣΑ για «κόψιμο» των εξετάσεων για AIDS

Τον κώδωνα του κινδύνου για την δημόσια υγεία, κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς καταγγέλλει πως από τον περασμένο μήνα τα Κέντρα Αναφοράς για το AIDS έχουν σταματήσει να κάνουν τις διαγνωστικές εξετάσεις για τον ιό, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη

«βλάπτει σοβαρά την υγεία» αφού έχει μπλοκάρει την χρηματοδότηση ερήμην των αναγκών των ασθενών και της εξάπλωσης του AIDS στη χώρα μας.

Επιπλέον έχουν σταματήσει τα δωρεάν τεστ για τον ιό με αποτέλεσμα οι ανασφάλιστοι να πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους την εξέταση.

«Η χώρα μένει αθωράκιστη απέναντι σ ένα μεγάλο κίνδυνο που απειλεί τη Δημόσια Υγεία», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και προσθέτει «Ενώ το τελευταίο καιρό έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει επιδημία του AIDS στους τοξικομανείς, η υφυπουργός Υγείας Φ. Σκοπούλη τινάζει στον αέρα το σύστημα θωράκισης της χώρας απέναντι στην ασθένεια».

Ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας να αποκαταστήσει άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα Κέντρα Αναφοράς και ζητεί να ξεκινήσουν αύριο κιόλας να γίνονται πάλι τα τεστ για την διάγνωση της ασθένειας.

Keywords
Αναζητήσεις
aids κοψιμο
Τυχαία Θέματα