“Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην”…

Σε δύο γενιές διαφορετικές, με αντίθετες αντιλήψεις, πιστεύω και ιδεώδη, αναφέρεται το θεατρικό έργο του Τζεφ Μπάρον που επικεντρώνεται στην αλληλένδετη σχέση του ηλικιωμένου και συντηρητικού κύριου Γκρην με το νεαρό και προοδευτικό Ρος Γκάρντινερ. Πρόκειται για την παράσταση ΄΄Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην΄΄  που διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη του σήμερα, αναδεικνύοντας δύο χαρακτήρες φαινομενικά τόσο

διαφορετικούς, που όμως στην ουσία έχουν αρκετές ομοιότητες, χάρη στα κοινά βιώματα και προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος και ο Τάσος Ιορδανίδης ανεβαίνουν στη σκηνή του θεάτρου Άνεσις (Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι), ξεδιπλώνοντας μία σχέση γεμάτη σκαμπανεβάσματα, προστριβές, συγκρούσεις  και απρόοπτες καταστάσεις.

Ένα ατύχημα είναι η αφορμή για την καθοριστική γνωριμία των δύο ηρώων. Ο μικρόκοσμος του πουριτανού και οξύθυμου κυρίου Γκρην, που έχει παραιτηθεί από τη ζωή ύστερα από το θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ενώνεται με αυτόν του ευγενικού και ανοιχτόμυαλου Ρος Γκάρντινερ. Και ενώ ο χρόνος έχει σταματήσει για τον υπέργηρο κύριο Γκρην, καθώς αδυνατεί να πιστέψει πως ο κόσμος αλλάζει και οι εξελίξεις τρέχουν, ξαφνικά εισβάλλει στη ζωή του ο νεαρός επισκέπτης με σκοπό να τον βγάλει από την αποξένωση στην οποία έχει επιλέξει να ζει.

Η μοναξιά της μεγαλούπολης, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η αμφίδρομη επικοινωνία της νέας γενιάς με την παλαιότερη και η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή αποτελούν τα βασικά συστατικά της παράστασης, την οποία ΄΄ντύνουν΄΄ μουσικά οι μελωδίες και οι ήχοι ενός σαξόφωνου που ακούγεται ζωντανά καθόλη τη διάρκεια της.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος καλείται να ερμηνεύσει ξανά έναν εμβληματικό ρόλο – σταθμό στην καριέρα του, καθώς είχε ανεβάσει την ίδια παράσταση πριν 13 χρόνια, λαμβάνοντας διθυραμβικά σχόλια, με συμπρωταγωνιστή τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση.

Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ενώ τα σκηνικά ανέλαβε ο Απόστολος Βέττας. Ο κύριος Γκρην υποδέχεται το κοινό του, όχι μόνο Πέμπτη, αλλά από Τετάρτη έως Κυριακή με τιμή εισόδου 16 ευρώ και 12 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα